Bemutatkozunk


Hisszük, hogy a gyermek számára, 3-4 éves koráig, a legmegfelelőbb környezet a család. A kicsik szociális igénye azonban változó, s nem minden édesanya engedheti meg magának, hogy az óvodába lépés idejéig otthon maradjon.

Minden családban eljön az a pillanat, amikor a kisgyermeknek közösségbe kell lépnie. Azt szeretnénk, hogy ez problémamentesebb legyen, lassú átmenettel, minél kevesebb könnycseppel.

Ezért hoztuk létre a Kuckót, ahol várjuk a közösségbe készülő gyerekeket akár csak heti egy vagy két félnapra is.A nálunk eltöltött idő során célzott motoros és kognitív fejlesztésben részesülnek a gyerekek.

A Kuckó nem mammutintézmény, nem bölcsőde és nem is óvoda, hanem egy olyan családi napközi jellegű hely, ahol kisközösségben élhetünk. Többgyermekes anyaként, valamint jelentős pedagógiai tapasztalattal felvértezve úgy gondoljuk, családias, otthonos légkört teremtettünk, s ezzel segíthetünk a kisgyermekek leválási és beilleszkedési nehézségein.

Állandó minicsoportunk napirendje nem tartalmaz kötött tartalmú foglalkozásokat (idegen nyelv, sport, stb.), inkább az együttlét örömére helyezzük a hangsúlyt. Tematikus foglalkozásaink során a gyerekek koruknak megfelelő vizuális-, manuális-, zenei-, és mozgásélmények aktív résztvevői lesznek. Mesékhez, szerepjátékokhoz kapcsolva spontán tanulunk énekeket, mondókákat. Népi játékokat játszunk, és ismerkedünk a papírral, festékkel, gyurmával, gyapjúval is.
A gyerekeket a közösségi lét alapjaihoz szoktatjuk, miközben tiszteletben tartjuk egyéni fejlődési ütemüket. Célunk, hogy elfogadó, szeretetteljes légkörben indítsuk őket a társas szocializálódás útjára.

Merev, betarthatatlan szabályrendszert nem alkalmazunk, nem idomítani szeretnénk a gyerekeket, hanem hagyni őket biztonságot adó keretek között játszva tanulni, tapasztalni.

Napirendünkben a közös reggeli étkezés, a levegőzés, az ebéd, és a délelőttöt lezáró mese jelentik e kereteket.

Napi csoportlétszámunk maximum 12 fő.

Fő étkezésünket – szülői megbízás esetén – minősített cég konyhájáról történő rendeléssel biztosítjuk.

Mozgás- és részképességfejlesztő ismereteinket felhasználva a nagyobbak számára játékos foglalkozást tartunk és igény szerint külön fejlesztést is nyújtunk.

Varga Judit konduktor